duminică, 25 aprilie 2010

Ţăranul - SRL

Cel mai tembel guvern din istoria ultimilor douăzeci de ani aruncă în cârca ţăranului, pardon, a fermierului român, o imensă idioţenie, cât Casa Poporului şi Pentagonul la un loc. De acum, omul de la coada vacii va trebui să poarte în buzunarul jiletcii, pe lângă telefonul mobil - semnul lui de prosperitate capitalistă -, şi casa de marcaj, dacă vrea să-şi vândă crăstăveţii, părădaisele şi murăturile la piaţă. Iar noi, orăşenii, să-i cerem bonul fiscal şi să-l întrebăm dacă e înregistrat la Registrul Comerţului, dacă şi-a depus bilanţul contabil, dacă şi-a plătit forfetarul. Gata cu boieria! Ce credea dumnealui, c-o să-i meargă toată viaţa să fenteze statul şi să se îmbogăţească pe seama amărâţilor de Boc, Videanu, Berceanu, Vlădescu, Udrea, Şeitan şi care o mai fi în guvernul ăsta de trei parale? Vrea să se alinieze la normele şi disciplina europeană, e bine, dacă nu, lasă că se găseşte ac şi de cojocul lui. Ce dacă nu mai vine cu pătrunjelul şi morcovul la piaţă? Turcii ce fac? Că abia aşteaptă să le luăm roşiile, la fel de tari ca nucile, merele cât mingea de handbal şi castraveţii umflaţi cu seringa. Ei se pun cu portocaliii lu' Băsescu? Te pomeneşti că s-a umflat fasolea în maţe şi noi nu ştiam. Ei, drăcia dracului.
Dincolo de hazul de necaz pe care îl mai facem câteodată, rămâi consternat şi cu gust amar când vezi unde îi duce capul pe aceşti guvernanţi. După ce au reuşit să distrugă satul tradiţional românesc, acum vin şi îi dau în cap ţăranului, să-l umilească într-un hal fără de hal. Îmi amintesc că, acum vreo trei ani, ministrul Vlădescu mărturisea, senin, că nici nu ştia să pornească un computer, darămite să-l folosească. Şi, atunci, ăştia îi cer amărâtului de ţăran să meargă la piaţă cu casa de marcaj şi să elibereze bon fiscal pentru două rădăcini de pătrunjel şi câţiva morcovi? Păi, dacă nu le ruşine să facă aşa ceva, măcar să se gândească că-i bate Dumnezeu.

3 comentarii:

  1. Chiar ca e o nebunie fara capat, nu are nici un sens. Pe cine ajuta legile astea?? Noi am trait si supravetuit pe spatele taranilor, acum ce urmeaza?? vor sa facem revolutie sa-i eliberam pe bieti tarani de "birocratie"?? Sa cerem sa avem dreptul sa cumparam ce vrem si de unde vrem, pentru ca la urma urmei noi platim, si noi decidem ce vrem sa mincam. Asta este capitalismul in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. tot pe ei ii ajuta..sa spele mai bine banii..si sa-i faca sa le intre in buzunare, doar nu pe noi muritorii de rand, pe tarani..bietii, nici atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nafiru, esti o nulitate ca om si ziarist, un lingau care scrie articole la comanda si improasca cu noroi oameni respectabili fara macar sa se documenteze initial asa cum ii cere meseria. Esti o rusine pt. judet si repet, un zero ca om.

    RăspundețiȘtergere